Кой е мъжът нападнал Ахмед Доган

Нападателят на Ахмед Доган – 25-годишният Октай Енимехмедов е прегледан във Военно-медицинската академия. Мъжът е криминално проявен за грабежи, хулиганство и нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице в Бургас. Той е брат на станалия известен танцьор Метин Енимехмедов, който през 2007 г. спечели лек автомобил „Ферари“ в телевизионно реалити.

atentatora-sreshtu-ahmed-dogan-chlen-na-dps-v-burgas

Октай Енимехмедов е възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Има бизнес в областта на строителството с фирмата „Нетуърк Стръкчър“ с регистрация в Бургас.
Двамата братя Метин и Октай живеят с родителите си в бургаския квартал „Славейков“. По данни на местни медии през 2008 г. Октай заедно Метин и още един младеж пребиват други двама пред кафене в центъра на черноморския град.

Три години по-късно във Второ Районно управление „Полиция“ – Бургас е приет сигнал за сбиване на Октай пред друго заведение.Тогава са задържани четирима мъже, сред които и двамата братя.

Октай Енимехмедов е бил боксьор в бургаския клуб „Победа-Черноморец“ в категория до 75 км.
Час и половина след покушението в социалната мрежа Facebook се появи фалшив профил на мъжа. На Осмата конференция на ДПС Октай Енимехмедов не е бил делегат от Бургаска област. Най-вероятно е присъствал само като гост.