Учители от американския щат Арканзас могат да ходят на работа въоръжени с огнестрелно оръжие от съображения за сигурност. Това решиха властите в щата, съобщи „Фокс нюз“.
orujie_jena_uchilishte
В края на август ръководствата на много училища в щата обявиха намерението си да въоръжат с пистолети работещите в тях учители, за да не се допусне повторение на трагедията от декември 2012 г. в началното училище „Санди хук“ в Нютаун, щата Кънектикът. В това училище 20-годишен младеж застреля 20 деца и шестима възрастни, след което се самоуби.

Забраната за носене на оръжие беше отменена вчера от специална комисия. Занапред всички учители, както и други служители в учебните заведения в 13-те училищни окръга на Арканзас, ще могат да се въоръжат.

Разрешението ще бъде в сила две години.

Главният прокурор на Арканзас – Дъстин Макданиъл, обаче оспори разрешението като незаконно.

За предотвратяване на нови убийства в училищата в САЩ през последните месеци бяха приети и други мерки, отбелязва агенцията.

В щатите Охайо, Тексас и Юта бяха открити специални курсове за обучение по стрелба за учители, на които се записаха стотици педагози. Освен това в много американски учебни заведения се появи въоръжена охрана.

Източник:24chasa.bg