radoslav__1_copy

„Забелязах момиче, което си играеше с готин телефон, който ми хареса, и си казах, че тази вечер ще бъде мой“. Това разказа вчера пред „24 часа“ Радослав Стоянов-Радо Прашката часове след като бе пуснат от ареста. Петричанинът нашумя около участието си в риалити шоуто „Биг Брадър“. В сряда сутринта 28-годишният мъж бе арестуван за кражба на джиесем.

Прашката взел мобилен телефон HTC от 22-годишна студентка в столицата, съобщиха от полицията. Радо блъснал младата жена, докато тя говорела по телефона си, на ул.“Ладога“ в понеделник. Грабнал джиесема и побягнал.

„Возехме се в автобус 204. Чаках я само да слезе. Тя ме изгледа втренчено и аз се ядосах. Последвах я в една тъмна улица и след 100-200 м минах от дясната страна и взех телефона с дясната си ръка. Започнах да бягам, а тя ми каза: „Радославе, защо го правиш? Поне ми върни картата“, призна вчера Прашката. Той се уплашил, че момичето го е разпознало. Като се прибрал вкъщи, се зачудил дали да не върне телефона, но размислил. По-късно пуснал симкартата в офис на мобилен оператор, а телефона оставил в заложна къща.

Жертвата веднага се отправила към 6-о РПУ и дала пълно описание на нападателя си. Прашката веднага бил задържан и разпитан. Той обаче така и не могъл да даде смислено обяснение за случилото се, коментираха от полицията. След десетина часа бил освободен срещу 200 лв. гаранция.

Радо Прашката има кримирегистрации в полицията за кражби и грабежи, уточниха от СДВР. След като постоял в ареста, той съжалил за постъпката си.

Прашката разказа, че му дали роля на бандит в новия сериал „Фамилията“ и затова искал да види какво е. Иначе казва, че имал 5 телефона, но по-обикновени, „без интернет“. Той участва във втория сезон на „Биг Брадър“ в края на 2005 г. Влезе в шоуто обут само по изрязани слипове. 21-годишният тогава петричанин изгуби багажа си по време на мисия още в началото на предаването и дълго време стоя в къщата само по прашки. Оттогава му излезе и прякорът Радо Прашката.

източник: 24chasa.bg