Националната асоциация и Съюза на животновъдите не са подписали декларация, която бе одобрена от четири от асоциациите в животновъдството – Мария Степанчева, която е начело на Асоциацията на биволовъдите, Танчо Колев, член на УС на Асоциацията на млекопроизводителите в Стара Загора, сем. Коюмджиеви и крупния фермер Димитър Зоровzemedelie.С нея е било договорено да станат изискуеми целевите кредити на животновъди, които не са запазили броя на животните си.  В декларацията се казва още, че трябва да бъдат опростени кредитите на тези, които са успели да запазят броя на животните си.
„Това не е декларация, а писмо, което сме го внесли в Министерство на земеделието миналата седмица. То се отнася за животновъди без животни, които да освободят ресурса“, заяви пред БЛИЦ Танчо Колев, председател на Националното сдружение на млеко и месо преработвателите.

Според него целта на писмото е да се освободят ресурси за истински животновъди и да могат те да изкарат зимата. Защото в момента имало такива, които са регистрирани след 2009 г., но не могат да ползват кредити, обясни Колев.

Източник:blitz.bg