За пръв път в новата българска история жена ще оглави Министерството на вътрешните работи!

Нейното име е Петя Първанова и в момента е начело на дирекция „Европейски съюз и международно сътрудничество”. Лично президентът Плевнелиев е спрял избора си на нея, твърди вестник „Труд”. Ако тази информация се окаже вярна, Първанова ще бъде първата жена, начело на МВР в историята на страната.

Любопитен факт около вероятната заместничка на Цветан Цветанов е, че тя не е член на нито една политическа партия. Въпреки множеството спекулации, че е човек на ГЕРБ, Първанова досега не се е обвързвала с политически пристрастия. Запознати коментират, че най-вероятно именно нейната неутралност е повлияла на избора на президента.petq

Сегашната позиция на Първанова също оказала своята тежест. В момента евентуалната бъдеща министърка отговаря именно за усвояването на средствата, отпуснати за МВР от европейски фондове. Тя е и човекът, който води преговорите и кореспонденцията с Брюксел за осигуряването на въпросните средства.

Колегите на Първанова я описват като дружелюбен, но изключително отдаден на работата си човек. Именно такъв човек е необходим за служебното правителство, шушукат на ”Дондуков”2.

Мистерията около имената на министрите в служебния кабинет ще бъде разкрита утре, в 16 часа, когато президентът Росен Плевнелиев ще обяви официално имената на служебния премиер и на неговите министри.

Източник:razkritia.com