ГЕРБ са свързани с руската енергийна мафия, убеден е Алекс Алексиев.

Назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е равносилно на опит за държавен преврат от страна на БСП и ДПС. Скандалното твърдение е дело на Алекс Алексиев, председателят на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания в София. В интервю за агенция “Фокус” Алексиев е категоричен, че управляващите партии се интересуват само от собствените си интереси и въобще не ги е грижа за народа. Твърдение, което е подкрепено е упорството на властимащите да подадат оставка, въпреки продължаващите вече почти два месеца протести срещу тях.

stani

Въпреки нестабилната политическа ситуация в страната в момента, Алексиев е оптимист относно бъдещето на страната ни. Специалистът е доволен, че много млади и интелигентни хора излязоха на улиците, за да изкажат недоволството си от управлението на кабинета, съставен от Пламен Орешарски. Нещо повече, председателят е убеден, че именно тези хора са помогнали да се изобличат лицата на олигарсите в страната.

Въпреки неподходящия избор на управляващи в момента, Алексиев не смята, че ГЕРБ са алтернатива на БСП и ДПС. Благодарение на финансовата политика на партията на Бойко Борисов, те са по-добрия вариант за властта, смята Алексиев, макар и те да не са в състояние да се справят адекватно със ситуацията в страната в момента.

Според специалиста неадекватните решения, взети от бившите управляващи, свързани с енергетиката на България, показват, че от ГЕРБ или не притежават необходимите компетенции или също като БСП са свързани с руската енергийна мафия.

Източник:razkritia.com