Една снимка предизвикаха фурор в интернет и най-вече в Исперихско. На фотоса, направен в местността Сборяново, се вижда призрак. Местни хора предполагат, че странното очертание, „уловено“ от камерата, е дух на отдавна починал човек, възможно монах, чиито останки се намират до Демир баба текке.Двете снимки са направени от младо семейство от Исперих, което заедно със свои приятели е посетило местността Демир баба текке, в историческия резерват Сборяново през една ноемврийска вечер. На заден план и в двете снимки ясно се открояват два призрачни човешки силуета, приличащи на мъж облечен с бяло расо с качулка. Местните жители и посетителите на местността не вярват, че на снимките в действителност се вижда истински призрак.duh

Теккето е свещено място и за мюсюлманите, и за християните, обгърнато в мистика и легенди. Тук се намира гробът на Демир баба-Жележният баща, който е мюсюлмански светец. Паметта му се почита всяко лято, като вярващите, за здраве и берекет връзват многобройни парцалчета по дърветата в околността. На мястото се е намирало и древно тракийско светилище, както и православна църква. Легендите за това свещено място са много и датират още от древни времена.

Именно духът на някои от погребаните тук се е видял на снимката споделят някои от посетителите на Демир баба текке. Авторите на снимките категорично отказаха да се срещнат с екипа на Нова телевизия и да разкажат за видението на фотосите, което допълнително засилва съмненията за монтаж. Екскурзоводите също с усмивка приемат твърденията за призраци и казват, че никой не трябва да се страхува да посети уникалния исторически резервът и свещеното текке.

Източник:blitz.bg