От НФСБ разкриха подлата схема на Волен Сидеров, който разполага с минимум 750 хиляди долара в офшорки на Сейшелските острови

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров бе разобличен от бивши членове на партията му, които гостуваха в предаването “Паралакс” по телевизия СКАТ, която е собственост на Валери Симеонов – съпредседателят на националистическата партия НФСБ. В студиото гости бяха Валентин Николов и Стоян Иванов, които смятат, че главният прокурор Сотир Цацаров и ДАНС само се ослушват и не предприемат каквито и да е било действия срещу Сидеров, за когото се знае, че е регистрирал 5 офшорки на Сейшелските острови през 2009 г., писа “Пик.бг” . siderovТова става точно месец преди изборите. Използва представители на “Атака”, които подписват договори за поръчителство по кредити в размер на 150 хил. евро за пет компании, като това нещо е умело прикрито под формата на договори за лоялност. Назовават и имената на компаниите на Сейшелските острови:  ”Фрийланд Холдинг”, “Компаунд мениджмънт”,  ”Сангрия”, “Аутосорсинг Фасилити” и ”Галатея Трейд Груп” Лтд – всички са регистрирани по едно и също време през 2009 г., на 26 май. За техен собственик е посочен българинът Камен Тодоров Петров, който се оказва портиер във в. “Атака” и който признава, че не знае откъде Волен Сидеров е извадил толкова пари. Освен че са регистрирани по едно и също време, те имат и еднакъв капитал от по 100 000 долара за всяка, като за обслужването им отиват годишно по 5 хил. долара, което по груби сметки показва, че лидерът на “Атака” разполага поне със 700-750 хил. долара. до момента.

Гостите в “Паралакс” се учудват защо всички са се съсредоточили върху скандала около Христо Бисеров, а компетентните органи си мълчат по въпроса дали Сидеров пере пари?!

Източник:razkritia.com