Неочакван удар право в лицето на Бойко Борисов нанесоха „Ранобудните студенти“. След като царя на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с декларация, която подкрепя протеста им и бе готов с всички съпартийци да застане до тях и да се бори БСП и Орешарски, студентите му казаха Баста! Ние се борим и против вас, господин Борисов и никога повече не ви искаме на власт, отговориха младежите.

При опита си да яхне протеста, Борисов изведнъж бе изритан от коня и падна на земята. Той се отупа набързо от праха и излезе с втора декларация, в която се разграничава от действията на студентите и призовава всички членове на ГЕРБ и техни поддръжници да излязат на протест срещу правителството на Орешарски.

Както винаги експремиерът излезе с две противоположни мнения за един ден, но на никого не му направи впечатление,  защото това му е маниер на работа и той в най-успешните си дни успява да си промени мнението по четири пъти. В момента Бащицата не го свърта вече и иска нови избори. studentИска да се върне на власт на всяка цена и с всички средства. Макар и да изглежда абсурдно най-голямата парламентарна сила в НС сама да направи митинг срещу себе си и да поиска да се самосвали от власт, пре ГЕРб такива скрупули няма. Борисов иска да реже лентички и да лети с правителствения самолет, иска всеки ден да я във всички телевизии и няма търпение да се върне на престола.

Сега ГЕРБ под ръководството на вожда си ще излизат на протестен митинг да салят Орешарски. Явно имат договорка с Реформаторския блок да направят правителство. Реформаторите пък не знаят, че Б.Б. ще ги изпързаля, защото той не обича да управлява с друг, а сам.  Самите те обикалят протестите и се врят сред хората, искайки оставки. Дори бивши депутати търкат подметки и хвърлят яйца по сградата на на НС.

Страшно сладко нещо е властта. И някои са готови да пролеят чужда кръв, за да се доберат до нея.

Източник:skandalno.net