Патрулката е била заловена от група цивилни.

Едва ли би направило впечатление на някого от нас, ако забележим, че органите на реда проверяват водач.

Обратната случка обаче няма как да остане незабелязана. Преди броени часове бе качено необичайно видео, което взриви You Tube. То е запечатало как граждани правят проверка на патрулна кола.
Както отбелязва сайтът „Петел” не е ясно кога е заснето видеото.patrulka

По всяка вероятност действието се развива на няколко метра от летището. Патрулна кола е била спряна за проверка от група протестиращи варненци. Докато част от младежите развяват българското знаме, то другите правят проверка на полицейския автомобил и търсят обяснение от униформените защо колата няма стикер, удостоверяващ, че е платена задължителната за всички водачи застраховка „Гражданска отговорност”.

Единият от „проверяващите” обяснява на органите на реда, че глобата за липса на застраховка „Гражданска отговорност” е в размер на 400 лева.
Чува се как младежът подканя друго момче от групата да заснеме патрулката.
Ситуацията е на път да излезе извън контрол, когато един от униформените настоява да бъде изключена камерата, като междувременно се заканва със стоп палката.

Веднага след това се чува предупреждение от един от младежите, който съветва полицаите да не посягат, за да не се наложи да им отвърнат.
След като става ясно, че патрулната кола няма и винетка, младежите правят извода, че щом органите на реда не си плащат, значи може и те да последват техния пример.
След това те призовават техните колеги да дойдат и да им съставят акт за нарушенията.

Източник:razkritia.com