Изключително успешно и… високоградусово премина турнето на Годжи, Гъмзата и Цветан Недялков в САЩ, научи „ШОУ”. Успоредно с работата си обаче хората на Слави яко го ударили на алкохолен туризъм и втрещили сънародниците ни зад Океана, доложиха ни хора, присъствали на изявите им.

Обиколката на музикантите на Дългия мина през Флорида, Атланта, , Ню Йорк, Лас Вегас, Чикаго и Торонто. Над 5000 човека е общата бройка на посетилите ги емигранти. Още на 3 март във Флорида стотици българи отпразнували националния празник с Годжи и компания, като концертът бил и благотворителен – приходите от него били за изграждането на българското читалище „Родина“ в района. Басистът на “Ку-ку бенд”, който е известен с влечението си към чашката, обаче не могъл да довърши спектакъла и напуснал преждевременно сцената. Подобни изцепки имало и в другите градове, като и Гъмзата прекалявал с питиетата и се налагало да си взима почивка в разгара на купона. godji i gymzata
„Много се забавляваха с нас! Като че ли искаха да са съпричастни с всички – наливаха се с уиски, прегръщаха ни, плачеха с нас… Казаха ни никога да не забравяме, че България е там, където има и един българин“, сподели за „ШОУ” Веселин Иванов от Атланта. Той от 12 години живее в САЩ и призна, че хората на Дългия са донесли много положителни емоции за него и останалите емигранти. Имало обаче и такива моменти, в които народната любов граничела с агресията. Докато Годжи и Гъмзата изпълнявали песен по желание на някой човек, постоянно се намирали други хора, които да ги дърпат и закачат към себе си. След края на всяко участие пък по няколко по-заможни нашенци се скарвали, защото всеки от тях искал да вземе „остриетата” на Слави за афтър парти.

Идеята за комбинация на музикантите в такава формация била на самия Слави Трифонов, който от 2-3 години пробутва протежетата си по участия и припечелва допълнително за фирмата си.

Докато били зад Океана, Годжи, Гъмзата и Цецо намерили време и за културна дейност. Посетили най-големия музей на Салвадор Дали в Тампа. Ходили на блус в Чикаго, където Недялков свирил на сесия.

От:Георги СТОЯНОВ                        Източник:blitz.bg