Хората поискаха промени, а с гласа си запазиха статуквото. Това заявипредседателят на СДС Емил Кабаинов.Според него бъдещият парламент ще възпроизведе статуквото, което до момента е управлявало България. „Хората не приеха нови лица в политиката, което ще доведе до нови избори в скоро време. Тези, които бяха досега в Народното събрание, голяма част от тях са отново депутати, пак те ще определят кабинет и отново няма да могат да решат проблемите на България”, посочи пред „Фокус“ Кабаиванов. Той допълни, че гласовете, подадени за десницата, сумарно са повече от левите и националистическите гласове.

„Още от началото на кампанията социолози и представители на големите партии говореха и убеждаваха хората да не дават гласа си за по-малки формации.

emil

Наруши се основният принцип на демокрацията – всеки да гласува по убеждение, а не според силния на деня и се получи така, че този парламент изпада в патова ситуация относно управлението на държавата”, коментира председателят на СДС.

Емил Кабаиванов подчерта, че още в рамките на тази седмица СДС ще направи своите анализи и ще предприеме конкретни действия.
„Това включва и разговори с политически формации от автентичната десница и центъра, за да решим какви действия ще предприемем, тъй като е твърде възможно още през късната есен да имаме предсрочни избори и ние трябва да сме готови за тях”, обясни Кабаиванов.

Източник:blitz.bg