Предоставяме летищата в Сарафово и Граф Игнатиево на НАТО.

България предоставя летищата Сарафово и Граф Игнатиево на НАТО за предстоящата евентуална офанзива на Алианса в Сирия.

Няма да се наложи заради удара в близкоизточната държава да се изстрелват родните изтребители, нито пък екипирането на бойните кораби, но военните ни бази отново ще бъдат впрегнати в помощ на американската пехота, както и за западноевропейските пилоти.
Това стана ясно от написаното на страниците на вестник „Всеки ден”, който се позовава на информация на експерт в отбраната.

От особена важност за НАТО е американската база, разположена на бургаското летище, която е снабдена с всичко необходимо за предстоящите военни операции в Близкия Изток.
Базата се ползва успешно за провеждането на съвместни военни учения.
Освен това страната ни предоставя на НАТО и летище Граф Игнатиево. Може да се наложи към списъка да бъде включена и авиобаза Безмер, която бе използвана от НАТО за войната в Ирак.graf

Предстоящата война в Сирия неизбежно ще се отрази върху икономиката на България, стана ясно от изреченото в ефира на Нова тв от експерта Атанас Дечев.
Макар Сирия да не е основен фактор в световната петролна търговия, то разгарянето на конфликта в района и включването на Иран във войната, ще тласне цените на петрола нагоре, пише faktor.bg.

В тази посока водят и размириците в Египет. В бранша все пак предвиждат, че няма да се допусне цената на барел петрол да надвиши 150 долара.

Междувременно от РЗС категорично осъдиха неадекватната и мудна позиция на Министерството на външните работи и призоваха за синхронизиране с действията на съюзническите сили.

Източник:razkritia.com