Около 500 души тръгнаха на шествието в града под тепетата, очаква се да се увеличават. Гражданите се насочват към общината, за да искат оставката на кмета Иван Тотев с плакати: “Оставка на к…о Иван Тотев!”.

Най-активни сред протестиращите отново са хора на движението “Че Гевара”, които носят метла с надпис: “Народна метла срещу корумпираните поритици и крадливите РПТ-а”.

Протестиращите искат и оставка на ръководството на EVN в града.rokeri

Очаква се в 15:00 часа към протеста да се присъединят и рокерите, които също искат оставката на кмета Иван Тотев.

„Това, което видяхте във Варна е нищо пред това, което ще видите днес тук“, заявиха рокерите, които днес излизат на протест в Пловдив с искане за оставката на квета Иван Тотев. Те се обявяват против необоснованите данъци, финансовия геноцид, спирането на безплатните ясли на майките с малки деца, увеличени са цените на картите за градски транспорт на пенсионерите. Данъците са увеличени с между 30% и 50%.

„В сравнение с нашия кмет варненският е чавдарче“, заявиха протестиращите.

Те опровергаха и слуха, че има разделение между рокерите в града под тепетата. „Няма разцепление между рокерите“, категорично заявиха те и дадоха заявка за мирен протест.

В Пловдив снощи е била хвърлена бутилка със запалителна течност пред сградата на EVN на ул. „Кичево“ в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Няма пострадали. Инцидентът е станал около 04:30 часа. Бутилката се разбила и изгоряла на тротоара пред сградата.

Източник:24chasa.bg