Руският олигарх Роман Абрамович е бил арестуван в САЩ от сътрудници на ФБР, съобщи руското икономическо издание РБК, позовавайки на анонимен източник. Според изданието арестът може да е свързан със смъртта на бизнесмена Борис Березовски.

460x343

Говорителят на олигарха Джон Ман коментира днес пред Газета. ру, че информацията е невярна и Роман Абрамович е на свобода. От ФБР нито потвърдиха, нито отрекоха информацията.

Борис Березовски и Роман Абрамович водеха дело един срещу друг до края на август 2012 г. Върховният съд в Лондон отхвърли искането на г-н Березовски във връзка на продажба на активи и по този начин взе страната на бившия губернатор на Чукотка.

Предмет на спора бяха акции в компанията „Сибнефт“, за които Борис Березовски твърдеше, че е притежавал и е бил принуден да продаде под натиск от Роман Абрамович. Загубите си г-н Березовски оценяваше на 5 млрд. долара.

Преди около седмица името на Абрамович бе свързано с друго трагично събитие- във Франция бе открит мъртъв адвоката Оливие Метцнер, който представляваше интересите на олигарха през 2005 г. Тялото на Метцнер бе открито във вода и полицията все още се затруднява да определи дали става дума за самоубийство, макар че това е основната версия. Адвокатът бе оставил две прощални писма преди смъртта си.

Източник: Profit.bg