Този Хелуин няма да бъде забравен от НУ  ”Васил Левски”, след като роми предизвикаха огромна паника днес

Всичко започнало неволно на Хелуин. Група ученици си играят на двора на НУ  ”Васил Левски” в Габрово. Едно момче наплюло свой съученик от първи клас. Униженият си го върнал.

Тогава момчето от ромски произход видяло, че баща му се движи по моста, който се намира точно над спортната площадка. Легнало на двора и се свило на кълбо.

Бащата ром видял, че синът му лежи по този начин. Той пощръклял, скочил от моста на площадката. Беснеещ нахълтал в сградата на училището и започнал да крещи на учителите, които го пресрещнали, за да го спрат.romi

Бащата ром си помислил, че някой набил сина му и той затова се превивал.

След като учителите се свързали с полицията и униформените пристигнали на адрес, ромът разбрал, че никой не е бил неговия син и не се касае за етническо напрежение между учениците.

Директорът на началното училище в Габрово г-жа Венкова обясни пред Дарик, че малкото ромче имало такъв навик да се свива на земята всеки път, когато види своя баща.

Би трябвало психолози да работят с момчето, вероятно защото бащата го бие често, а то реагира по този начин, за да не понася тежките удари.

Въпросът е отнесен и до ОбС – Габрово. 

 Източник: chudesa.net