lili

„Нямам момент в моя живот, в който да съм се почувствала самотна, но обичам да съм сама. Това ме зарежда невероятно и ме концентрира“. Това казва примата на българската поп музика Лили Иванова в обширно интервю за съботното издание на в. „24 часа“.

По този начин тя задочно отговаря на колежката си Йорданка Христова, която точно преди седмица в интервю за предаването Дикoff по Нова телевизия обяви по неин адрес: „Възхищавам й се за някои неща, но за други я съжалявам – че е самотна, че няма приятели… Много хора около нея са лицемери – друго е да имаш контакти, душевна връзка – както аз с

моите деца например“ и допълни: „Но не, аз не я упреквам, тя е решила да е сама. Аз например никога не бих постъпила така“.

В интервюто Иванова допълва: „Преди концерт например не обичам никакво суетене около мен, не искам да бъда обезпокоявана от никого и по никакъв повод, освен от хора от екипа ми. А в личен план имам около себе си приятели, с които се чувствам прекрасно, така че всичко е наред“.

„Не обичам да се правя на велик капацитет, но имам своето мнение. Размиват се критерии и стойности, отричат се цели епохи от историята, личности допринесли за страната ни, и всичко е някак завоалирано в една удобна мъгла“, казва примата в отговор на въпроса „Какво е равнището на масовата култура днес?“. „Усещането е, че дистанционното е заместител на книгите, разговорите, мисленето дори. Дано един ден да не се срамуваме от избора, който правим днес“, подчертава Иванова.

Според нея „когато музикантите работят само за оцеляване, не могат да се очакват големи успехи“.

„Свикнали сме да виним другите за нашите провали. А дали полагаме достатъчно усилия, дали влагаме всичко от себе си, за

да имаме претенция за адекватна поп музика, не е ясно. Имаме добри изпълнители, имаме и добри композитори, но има недостиг на характери, а освен това трябва и да положим труд“, казва още българската звезда.

На въпроса дали е инат, Лили Иванова казва следното: „Тази дума може да има значение само за човек без качества. Тя не е в речника ми. Само с инат нищо не се постига – стига се най-много до…под крушата. Моят дух е този, който ме води помага“.

Звездата казва, че никога не е планирала бенефисен концерт. „Такъв концерт – бенефисен, никога не е бил планиран, няма и да бъде – никой не знае кога е върхът на творчеството. Вълнува ме всяка идея за нова песен, за нов текст, за нова посока“, казва още Лили Иванова.

източник: pik.bg