„Ребрандирането” е задължително и ще се случи след подмяната на мрежата

„Глобул” сменя името си, барабар със собственика!

Българският мобилен оператор ще носи името на компанията, която го закупи – “Теленор”, сподели главният директор на корпорацията Стайн-Ерик Велан в интервю за “Капитал”.

Това се очаква да стане окончателно след година както е ставало с всички телекоми, които вече са собственост на норвежката телекомуникационна компания.globul

“Вниманието ни е насочено към България от доста години и решението ни да навлезем на пазара е дългосрочно. Ако погледнете 14-те страни, в които присъстваме, навсякъде с изключение на една – Малайзия, където собствеността не е 100% наша, брандът на оператора е Telenor. Така че – да, новото име на оператора и тук ще е Telenor.”, разясни политиката на инвестиране Велан.

На „ребрандинг” (промяна на марката) ще бъде подложена и веригата магазини “Германос”, които предлагат аксесоарите и техниката на телекома като негов официален представител.

Окончателната трансформация ще се случи едва когато се инвестират достатъчно средства в налагането на “Глобул” като компания и повишаване на качеството. Първата стъпка е подмяната на мрежа, подготвяна през последните месеци.

Шефът на “Глобул” обеща да не пести пари, за да направи телекома още по-атрактивен за клиентите. Само след година в сградата на компанията няма да има офиси, а открито пространство, в което да общуват хората.

Източник:razkritia.com