Американците удрят Сирия в четвъртък.

Телевизия Ен Би Си съобщава, че американската армия може да удари Сирия още този четвъртък, цитирайки висши служители на САЩ.

Целта на американците е просто да предупредят Башар Асад. Причина за това са обвиненията срещу неговия режим, че използва химическа атака.

Нападенията ще траят три дни. Пентагонът очаква само разпореждане от президента Барак Обама. Военната техника вече е разположена. Ще бъдат използвани крилати ракети, които ще бъдат изстрелвани от военни кораби, пишат от 24 часа.бг

Експертите са категорични, че ще има удар. Американските власти за изработили план за действие, състоящ се от три сценария.  Първият от тпх гласи, че ще бъдат забранени полетите над Сирия. Това означава, че сирийцитеняма да могат да осъществяват атака по въздух.siriq

Вторият сценарий предвижда ракетни удари, нанесени от страна на САЩ, които не само ще сплашат Башар Асад, но ще и бъдат изпозлвани като възмездие.

Третият вариант е доставка на оръжия и медицински препарати за бутновниците. Американците са категорични, че няма да предоставят оръжие на воюващите заедно с Башар Асад.

Междувременно бившият вътрешен министър Соломон Паси заяви, че е неизбежно участието на България във военната атака. Той допълни, че това няма да застраши сигурността на държавата ни.

Премиерът Пламен Орешарски свиква Съвета по национална сигурност, тъй като се очаква вълна от сирийски бежанци да залее страната ни. Ще бъдат взети мерки за засилването на контрола по българо-турската граница.

Френският президент също изрази готовност страната му да участва във войната. Дебатите по този въпрос породиха остро разделение на политическия елит във Франция.

Източник:prada.bg