Екип български учени направиха феноменални разкрития за лечебните свойства на слузта, изпускана от охлювите

Българи създадоха чудодейно лекарствосрещу тумори. Екип български учени към Института по органична химия към БАН направиха феноменални разкрития за лечебните свойства на слузта, изпускана отохлювите.Те изучават от години качествата на веществата в слузта на морските и градинските охлюви, разкри БЛИЦ.

Оказва се, че тези животинки са истински носител на панацеята срещу туморните заболявания. Те предлагат много възможности за използването им в различни медикаменти и козметични продукти. Това обяви доц. Павлина Долашка, ръководител на научния екип, в студиото на предаването „Искрено и лично” по ТВ7.lek

Експертите са успели да изолират екстракт от слузта на охлювите, който е с изключително високо съдържание на колаген, еластин, алантоин и много други полезни вещества. Благодарение на тях не само се поддържа кожата млада и свежа, но с тяхна помощ се лекуват рани и се заличават белези.

Синята кръв на охлювите съдържа хемацианин – вещество, което е с много добър антитуморен ефект.

Младите специалисти от екипа на доц. Долашка заявиха в студиото, че ще търсят своята реализация в България, пред перспективите в чужбина. Те са на мнение, че за упоритите и борбени хора, които преследват мечтите си, може да се намери поле за изява и в страната ни.

Източник:chudesa.net