Кметът на община Исперих е арестуван по обвинение в опит за убийство. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Разград за БТА.

От пресцентъра на МВР-Разград заявиха за iNews, че нямат подобна информация.

Кметът на община Исперих Бейсим Басри Шукри е задържан по обвинение в опит за убийство и противозаконно възпрепятстване на органи на властта да изпълнят задълженията си, съобщиха от Окръжната прокуратура в Разград.

Той е задържан по образуваното на 23 февруари досъдебно производство по повод на стрелбата по тримата горски стражари в ДЛС „Воден“.arest

Първоначално по обвинение в опит за убийство на длъжностни лица и в създаване на пречки на служебните им задължения бе задържан Шенол Хълми, защото свидетели близки до кмета го посочиха като извършител, заяви говорителят на прокуратурата Милена Пенчикова.

Но събраните впоследствие доказателства сочат, че не той е извършител и затова мъжът е освободен срещу гаранция от 2500 лв.

Делото с предложение за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на кмета е насрочено за днес следобед.

Бейсим Басри Шукри е роден на 17.09.1967 год. в град Исперих.

Завършил средно образование в град Разград, след това придобива специалност „Ветеринарна медицина“ – Техникум по ветеринарна медицина – Добрич. Има две бакалавърски степени по „Международни отношения“ с руски и английски – ВСУ „Черноризец Храбър“ – град Варна; и „Публична администрация“ – ВСУ „Черноризец Храбър“ – град Варна.

Защитил е магистърска степен по „Публична и териториална администрация“ – ВСУ „Черноризец Храбър“ – град Варна. Професионална кариера: ръководил е частен бизнес; заместник-кмет на Община Исперих „Социални дейности“; председател на Общински съвет – Исперих.

Семейно положение: Женен, с две деца.

Източник:inews.bg