Радослав Велков – Темерута, който е един от дилърите на Маргините, в момента е разследван от службите като много вероятен поръчител на стрелбата над известния наркобос Златомир Иванов – Баретата

Темерута е само един от набелязаните заподозрени за въпросното покушение, които в момента се проверяват най-щателно.

Нападението над Баретата беше извършено през януари тази година, когато същият беше прострелян с общо пет куршума от неизвестен до този момент извършител пред сградата на Съдебната палата в столицата. Охранителите на Иванов успяха да отговорят на стрелбата, но снайперистът все пак се измъкна през един от петте изхода на сградата.

Извършената експертиза установи по-късно с абсолютна сигурност, че оръжието, с което е било стреляно по наркобоса в този ден, е било автомат „Калашников”.baretata

По озадачаващ в случая е фактът, че между Темерута и Баретата има непосредствена роднинска връзка – те са някакви далечни братовчеди. Това обаче явно не е било достатъчно, за да ги превърне във верни съюзници, а тъкмо напротив. Между двамата мъже от дълги години съществува много сериозен конфликт на интереси и те по всякакъв начин се опитват да наложат още повече позициите си на пазара на дрога в столицата.

Твърди се, че именно Темерута е заплатил на неизвестния килър, за да бъде отстранен окончателно от бизнеса с наркотици неговият братовчед.
От:Константин Серафимов            Източник:razkritia.com