Родният гений ражда куп иновации за пестене на финнси и предотвратяване на ПТП.

Изобретения на българи бяха представени на специално изложение. Сред тях са апарати за намаляване на ползваната електроенергия наполовина и предотвратяване на ПТП.

Изобретателите предоставиха нещата си с цел да привлекат инвеститори на изложбата, с която приключва образователната програма „I-hub”.

Шест хардуерни прототипа произведени в България бяха видени в София:

“Феникс енержи” на Борис Ценков е изобретението-чудо, което използва излъчваната от електроуредите остатъчна топлина, за да спести наполовина електроенергията за затопляне на водата в бойлерите.

Изобретението „Премос” на Николай Ташев е диагностицира носачите на автомобили толкова прецизно, че ако се използва в сервизите значително би повишило възможността за предотвратяване на катастрофи.

Устройството Wave energy converter на Божидар Найденов и Илиан Иванов, която улавя и съхранява енергията на морските вълни.djadja

Изобретението на Николай Генков предпазва също от евентуални катастрофи. То осигурява динамичен баланс върху автомобилите, което прави вземането на завои надеждно и най-вече скъсява до десет пъти спирачния път на колите.

Богдана Ракова и Детелин Йорданов пък представиха своя HutGrip, чрез който се осъществява контрол и се използва най-практично енергията на сградите.

Най-хуманното изобретение е SmartHand на Георги Чипов. Това е последно поколение протеза за ръка. Тя се контролира от биосигнали, което позволява дори чувствителност при допир.
От:Надежда Димитрова                   Източник:razkritia.com