Собствениците на заведения и барове вече открито позволяват на своите клиенти да пушат на закрито, още повече, че отново настъпва студения сезон

Забраната за пушене отново се заобикаля. Много собственици на заведения открито позволяват на своите клиенти да запалят цигара на закрито. В почти всички столични барове и дискотеки нощем се пуши без проблем, показа проверка на „Всеки ден”. А по-смелите дори позволяват да се пуши и през деня.

pu6ene

Разбира се, пепелници няма по масите, но пък се прилагат различни приспособления за бързо реагиране при проверка на здравните инспектори. Пластмасови съдчета, наподобяващи вазички по масите, пълни с кубчета лед, са идеалното средство за тръскане и за гасене на фасовете.

В много столични заведения, а и в цялата страна, собствениците са забравили, че пушенето на закрито се наказва с глоба. От друга страна те са склонни да платят глобата си, ако евентуално им дойдат на проверка и им напишат акт, отколкото да пъдят клиентите си.

Така, със забраната за пушене отново се пуши на закрито. Все пак сме в България и забраните най-сладко се заобикалят. Дори в съседна Турция хората спазват стриктно ветото върху пушенето, но ние сме достатъчно изобретателни, за да нарушаваме законовите разпоредби.

Източник:chudesa.net