Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров говори днес в актуално студио „Дерби“ за проблемите пред „червените“.

Босът на ЦСКА спореди, че води преговори с чужди инвеститори за реконструкцията на стадиона. Ако не се стигне до споразумение, ЦСКА ще започне поетапна реконструкция на стадиона, като ще започне от пустеещия в момента сектор „Г“.

„Има два варианта за стадион Българска армия. В момента водим преговори с чуждестранни инвеститори, които имат желание да инвестират в построяването на нов стадион. Нормално е инвеститорите да искат гаранции от общината и от държавата, че ще може експлоатират съоръжението безпрепятствено.“

„Ако не се споразумеем, ще прибегнем до втори вариант – реконструкция на сектор „Г“.

cska

Поетапно ще опитваме да модернизираме стадион Българска армия, ако имаме средства“, каза Александър Тодоров.

„След 2015 година нито един стадион в България няма да отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА. След 2015-а българските отбори трябва да играят международните си мачове в Букурещ или Скопие, което не говори никак добре за нашата държава“, добави Тодоров.

Скоро не се очертава да започне и реконструкция на клубната база в Панчарево.

„По отношение на Панчарево – всички сте видели в какво положение е – всичко е съборено, пълна разруха. Текат дела за земята, има проекти, които трябва да минат на одобрение, за да започнат ремонтни дейности. Не мога да се ангажирам със срокове за Панчарево, защото не всичко зависи от нас“, каза Александър Тодоров.

Източник:inews.bg