Депутатът от ДПС заяви, че ако рецесията се завърне, вината ще е изцяло на ГЕРБ

От управляващите партии продължават с безцеремонното си поведение. Йордан Цонев, народен представител от партията, подкрепила Коалиция за България – ДПС, се нахвърли с грозни обиди срещу ГЕРБ и президента Росен Плевнелиев. Повод за гнева на депутата стана наложеното от държавния глава вето върху актуализацията на бюджета, заради което парламентът се събира на извънредно заседание утре. Това наложи и прекъсване на ваканцията на депутатите, което, според мнения на онлайн потребители, е ядосало част от политиците, предимно от управляващите партии.iordan

В интервю за БНТ Йордан Цонев изригна срещу бившите управляващи и президента, издигнат от тях, наричайки ги лицемери. Депутатът от ДПС за пореден път обвини Плевнелиев, че е наложил ветото поради лични, а не професионални причини. Цонев стигна още по-далеч с обвиненията си, заявявайки, че необходимостта от заем от един милиард лева е по вина на бившите управляващи от ГЕРБ, които са оставили огромни неразплатени дългове към бизнеса.

Цонев е убеден, че ветото на Плевнелиев ще бъде отхвърлено. Депутатът заяви, че БСП и ДПС със сигурност ще гласуват против наложеното вето, а “Атака” ще ги подкрепят, защото не искат отново да виждат ГЕРБ на власт.

Източник:razkritia.com