Кабинетът Орешарски по въпроса за актуализацията на бюджета

Министър-председателят на България Пламен Орешарски и неговите подчинени споделят в интервю, че ще се постараят да няма повече актуализации на бюджета, с което още от сега подготвя обществото, че ще има такава.Орешарски коментира, че засега не  трябва да се мисли за промени в бюджета . Той даде малка надежда на хората, като спомена, че майчинските помощи могат да бъдат увеличени.
В последния месец на тази година е възможен голям дефицит що се отнася до Здравната каса, а за да се покрие сумата ще са нужни 100 милиона лева. Успокоението, което той дава е, че след разпределението на ресурсите е възможно сумата да намалее и 100-те милиона да станат по-малко.bsp
Пламен Орешарски се среща с кметове на 12 области, като обсъждат важни въпроси, свързани със самите области. Той е доволен от разговорите, които водят, защото коментираните проблеми са свързани с инфраструктурата, третокласната и четвърто класната пътна мрежа. Заедно с обсъждането на тези проблеми се поставиха и тези за ремонта на сгради и съоръжения, читалища и детски градини. След разговорите министър-председателят обещава, че всички проекти ще се разгледат и ще се отделят известни средства. С отделените средства ще бъдат реализирани най-важните проекти в отделните общини, а ако се иска реализация на всички, ще са нужни няколко мандата.

Източник:razkritia.com