Лондон отново отправи сериозни нападки по адрес на България, този път използвайки като повод за това инцидент с български шофьор, станал само преди броени дни.

Случката се разигра миналата събота, когато 43-годишният Васил Василев предизвика километрично задръстване, изливайки над 3000 литра отровни вещества на централен път край Лондон.

На мястото незабавно пристигнаха пожарникари и екипи, които да почистят химическото замърсяване. Тази процедура продължи няколко часа, след което специална инспекция окончателно обяви мястото за почистено и движението отново беше възстановено.

london

Българинът беше незабавно арестуван от пътната полиция и разпитван неколкократно, а в понеделник срещу него бяха повдигнати две сериозни обвинения – превозване на необезопасен товар и застрашаване на живота на хората.

Злощастният инцидент предизвика не само гигантски задръствания, но доведе и до забавяне с половин час на важен футболен мач от Висшата лига, което допълнително нажежи още повече обстановката.

Случилото се засегна и десетки пътуващи към близкото летище в Станстед, които не успяха да хванат полетите си навреме и останаха часове наред заклещени в огромното стълпотворение от хора и превозни средства.

Към момента британските власти все още не са известили официално български представители за случилото се в събота. Родните ни дипломати, които пребивават в Англия, научили случайно за инцидента от английските вестници.
От:Константин Серафимов              Източник:razkritia.com