Формирането на нова партия, чиито членове са отцепници от партия ГЕРБ, се очаква да стане през септември.

Очаква се нова партия да бъде учредена на 22 септември. Тя ще е подобна в много отношения с партия ГЕРБ, но вместо лидер ще има клуб на опитните.
Един от основатели на тази партия е Мирослав Найденов, като той, Емил Димитров и още петима политици ще бъдат в този клуб на опитните или още наричани ветерани.
Оперативното ръководство в никакъв случай няма да има лидер, а управленски съвет, който ще е съставен от 9 или 11 души. Найденов се пошегува, че ще са като “Мюзик Айдъл”.naidenov
Истинското наименование на новосформиралата се партия ще стане ясно на 31 август, но това, което е сигурно е, че няма да има нищо общо с кратката абревиатура на партията на Бойко Борисов – ГЕРБ.
Централата на новата партия се гради много близо до седалището на ГЕРБ и състава й ще е главно от бивши гербаджии.
В партията има много хора, които само чакат поле за изява, но докато лидер е Борисов, такова не им се дава. Всички тези депутати преминават към новата партия и техния глас ще бъде чут, казва Мирослав Найденов.
Бившият земеделски министър е сигурен в партията си и когато му се задават въпроси от рода на това дали новата партия ще е готова за следващите избори, той отговаря точно и конкретно, че това ще бъде напълно възможно. Всички, които са в нея са участвали в избори многократно и знаят как протичат всички процедури, което автоматично показва, че проблеми няма да има.

Източник:razkritia.com