Морският бос се премести да живее в Пловдив

Наркобос №1 по морето Димитър Желязков-Очите одира кожата от гърба на всеки нелегален бежанец – разкрива в. „Уикенд”. Това сочи секретна полицейска разработка – твърди изданието. Според данните несебърският бандит е впрегнал целия си отряд от дилъри, за новия свръхпечеливш бизнес в ъндърграунда – трафика на хора.

mitio

Гангстерът е поел изцяло канала към България на нелегални емигранти, идващи основно от Сирия, Иран и Африка – сочат данните на тайните служби. Митьо Очите е разположил своите хора по българо-турската граница, които да подчинят на структурата му всички самостоятелни каналджии.

Бизнесът по вкарването на сирийци в страната почти конкурира по печалба приходите, които мафиотът получава от наркоразпространение.За да контролира пряко нещата, Желязков дори е напуснал родния Бургас и от три месеца живее в Пловдив, за да е по-близо до границата. Точно през града на тепетата минава основното трасе на нелегалните бежанци, които вече са проникнали в страната. Според данните на тайните служби голяма част от емигрантите плащат по 3000 евро, за да могат да преминат границата без виза. Рушветът се разпределя между всички участници във веригата, като основна част от него лапа Митьо Очите – твърди изданието.

Източник:razkritia.com