Николай Бареков напуска мястото си като изпълнителен директор на ТV7

Бареков си тръгва с фанфари от TV7

Изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков напуска заеманата позиция в телевизията, разкри журналистът във в. “ШОУ”. Пред вестника той заявява, че оттеглянето му от това място не може да стане елегантно, затова ще е с фанфари. В типичния си стил на “скромност” се окачествява като най-успешния шеф на медията до момента, позовавайки се на статистиката, че увеличава 10 пъти рейтинга на TV7. Във връзка с това трябва да споменем, че успехът му се дължи и на БСП, заедно с които успяха да създадат изкуствено редица сензации, една от най-големите, която е скандалът с “фалшивите” бюлетини от Костинброд.

След това изведнъж Николай Бареков обяви, че ще прави партия, за което предупреждаваше преди това експремиерът Бойко Борисов и хора от протестиращите, оказали се в тесен кръг, пред които журналиста разкрива намеренията си – да яхне недоволството на демонстрантите по улиците и да си направи партия.

barekov

Планът на Бареков изглежда, че действа много добре. Пак по “скромните” му думи се нарежда на трето място сред лидерите, като на първо и на второ място са Борисов и Станишев.

 

Предизборната кампания на водещия ще стартира на есен с предаването му “България без цензура”, чрез което, както не веднъж се е хвалел пред свои хора, ще може да манипулира мнението на хората. Подобно на Сидеров, който си има телевизия, така и TV7 ще представя “истината” за нещата през погледа наНиколай Бареков, в негов интерес, разбира се. Защо си мислите, че Мая Манолова обича да гостува в тази телевизия? Защото им е удобна на властта и там не се задават неудобни въпроси. Я си припомнете как Георги Коритаров накара Манолова да се чувства все едно стои на електрически стол при гостуването й в ”Свободна зона”. Там “червената” депутатка бе “обстреляна” с въпросите, на които търсят отговор протестиращите, но тя отказа да отговори, увъртайки и усуквайки в типично нейния си стил – на змия усойница. Нали знаете колко е отровна захапката й? Само тогава Коритаров я постави на мястото й, което му прави чест в името на свободната журналистика, която отдавна е мираж в България.

Ролята на Бареков в политиката ще е от типа “разделяй и владей”. Олигархията, която стои в основата на кабинета “Орешарски” се нуждае точно от това – разединение на народа. И в момента го осъществяват, противопоставяйки обществото на бедни и богати, на етнически принцип, на протестиращи и контрапротестиращи…това е една наистина опасна играя, от която накрая губещият отново ще бъде народът за сметка на олигархичната мафия, която така и не се нагуши достатъчно с пари за толкова години.

Източник:razkritia.com