Нова измамна схема на принципа на спечелена награда от европейска лотария се прилага сред зъболекарите в област Монтана. Това съобщават от ОДМВР – Монтана. От полицията в града предупреждават, че схемата се прилага през последния месец.Регистрирани са няколко случаи, при които зъболекари получават писмо с пощенско клеймо и марка от държава на ЕС на адреса на своята дентална практика. В писмото на български език се съобщава за проведен тираж на на европейска лотария, одобрена от 11 страни-членки на ЕС.zabolekar

Печелившите в лотарията са изтеглени на случаен принцип от различни световни агенции, с компютърна система за гласуване. Спечелената сума е огромна – 718 510 евро. Към писмото е прикачен формуляр за попълване на лични данни и телефон за връзка с агент, който трябва да приведе печалбата на банковата сметка на печелившия, която той попълва във формуляра.

Уловката в случая е, че спечелилият огромната награда трябва да приведе предварително такса за транзакция на наградата по банков път, а тя не е никак малка – в повечето случаи надвишава сумата от 1000 евро.

ОД МВР Монтана обръща внимание на гражданите да бъдат внимателни и да не се поддават на подобни примамливи „награди”, които се предлагат по интернет или се получават с писмо по пощата.

Източник:blitz.bg