Идеята може да влезе в сила до края на годината.

Всеки един водач на моторно превозно средство, който бъде заловен да шофира в нетрезво състояние ще понесе сериозни последствия.

Готвят се нови мерки съгласно, които шофьорът ще бъде свален незабавно от автомобила, а той ще бъде оставен на скъп паркинг за срок от една седмица за сметка на нарушителя.
Идеята за промяната в Закона за движение по пътищата е подложена на обсъждане в Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението.

kat

Пред вестник „Телеграф” председателят на комисията Алекси Кесяков заявява, че ако бъдат приети новите промени, пътищата в страната ще станат много по-безопасни. Всеки един от пияните джигити ще се замисли дали би го направил, ако за всеки от дните на престоя на автомобила на наказателния паркинг, трябва да се бърка в джоба с по 20 лева.
Предложението е направено от шофьор на лек автомобил. Той е изпратил идеята си до комисията чрез e-mail като настоява тя да влезе в сила.

Кесяков подчертава, че до момента са получени доста предложения, някои, от които ще бъдат взети под сериозно внимание.
След като текстовете бъдат изчистени до най-малкия детайл предстои да бъдат внесени за разглеждане в парламента. При положение, че идеята бъде одобрена тя може да стане факт до края на настоящата година.

Източник:razkritia.com