Полицията готова да бие протестиращите, ако се наложи

Поредната вечер на протести срещу правителството на Пламен Орешарски премина под знака на безредиците и напрежението сред протестиращите. Хората, събрали се пред парламента, за да поискат за поредна вечер оставката на кабинета, бяха въвлечени в грозен скандал с гражданите, събиращи подписи за нов Изборен кодекс. Според протестиращите човека, виновен за напрежението около палатките на жълтите павета, е Ангел Славчев, активист от демонстрациите срещу правителството на ГЕРБ през февруари.boi

Очевидци споделят, че проблемът е ескалирал, след като Славчев се отнесъл пренебрежително към протестиращите, срявнавайки ги едва ли не с втора категория хора. В отговор на държанието му, недоволните от кабинета се нахвърлили върху него и хората, събиращи подписи в подкрепа на нов Изборен кодекс, с грозни обиди. Единствено навременната намеса на служители на МВР попречили да се стигне до физическа саморазправа.

В същото време пък по-рано днес министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че полицията ще използва сила срещу протестиращите, ако се наложи. В интервю за ТВ7 Йовчев беше категоричен, че органите на реда нямат заповед да нападат недоволните граждани, но това ще се случи, ако сигурността на мирното население бъде застрашена.

Източник:razkritia.com