Кутия с близо 500 бюлетини за вота на 12 май бяха открити в една от класните стаи на гимназия „Христо Ботев“ в Септември, съобщи регионалният сайт „Марица“.

Помещението било заключено, на сутринта след края на изборния ден служител на полицията предал ключовете на чистачката, за да почисти класната стая и да я приведе в приличен за учебни занятия вид. Когато жената започнала да мете, забелязала кутия в близост до един от чиновете, разказа директорката на учебното заведение Янка Кметска.

Чистачката веднага извикала помощник-директора, с когото установили, че кутията е пълна с неизползвани бюлетини за изборите. Подали сигнал в община Септември, откъдето вдигнали по тревога членовете на 7 секционна избирателна комисия да си приберат книжата. Сигнал бил подаден и в полицейското управление на Септември, откъдето извършват проверка по случая.4uval

Чистачката, натъкнала се на бюлетините, толкова се притеснила, че вдигнала кръвно. „Жената помисли, че е направила голяма грешка, като е сигнализирала за кутията и трябваше да я успокояваме, че е постъпила правилно“, каза директорката Янка Кметска.

Бюлетините не са костинбродски, а са останали неизползвани от изборния ден, увери говорителят на Районната избирателна комисия в Пазарджик Георги Добрев.

Кутията, в която са се намирали, е била поставена под ксерокса. „В края на изборния ден колегите са си преброили пуснатите бюлетини в урната, попълнили са протокола и са вдигнали ксерокса, без да приберат кашона с неизползваните бюлетини“, посочи Добрев.

Ние сме извършили проверка по случая, сигнализирали сме Централната избирателна комисия и чакаме тяхното становище, обясни говорителят на Районната избирателна комисия в Пазарджик.

Източник:24chasa.bg