Бившият вътрешен министър и доскорошен чест гост е студиата на TV7 Цветан Цветанов заговори за отнемане на лиценза на медията.

„Всичко, което се случи в деня на размисъл, е недопустимо. Отнемане на лиценз е възможна хипотеза, ние трябва да бъдем правова държава”, заяви той пред БНТ в коментар на информацията за откритите в Костинброд бюлетини, която TV 7 изнесе в деня за размисъл.

„Денят на размисъл беше тотално потъпкан. Една медия беше подпомагана от определени фактори и се стигна до това, че гражданите не можаха да употребят правото си на глас”, допълни Цветанов.

Според бившия вътрешен министър телевизията на Николай Бареков е подела целенасочена кампания, с която да обърка българските граждани точно преди изборите.

„Аз вярвам на главния прокурор и съм убеден, че са направили съответната проверка как е изтекла тази информация от тази тайна специализирана операция на ДАНС и на Прокуратурата към една телевизия. tv7И трябва да ви кажа, че когато бъдат оповестени тези данни за тази проверка, защото аз съм убеден, че българската Прокуратура в лицето на главния прокурор ще направи тази проверка, ако не е направена вече, за да се оповести кой е източникът, който подаде тази информация към тази медия. Защото всички знаем тази медия с кого се свързва, как се свързва и какво изпълнява в цялата тази предизборна кампания“, коментира заместник-председателят на ГЕРБ.

Той заяви, че депутатите на ГЕРБ ще инициират законови промени за по-строг контрол над медиите и подчерта: „Право на всеки гражданин е да бъде в едно спокойствие, за да може спокойно да упражни своя глас“.

Цветанов прогнозира, че до няколко месеца ще има нови парламентарни избори заради непреодолимите разлики между ДПС, „Атака“ и БСП, които най-вероятно ще сформират кабинета.

„Ако се повтори отново случаят с деня на размисъл, ако има предсрочни избори, мисля, че могат да се заложат законодателни промени с много тежки санкции върху медии, а защо не и отнемане на лиценза“, отсече Цветанов.

Източник: offnews.bg