“Една озлобена женица не може да спре филма за Левски – обяви режисьорът Максим Генчев в своя Фейсбук профил. – Нека актьорите, подписали договори с Маргарита Русева (б.а. член на Асоциация Българска кинокласика и култура) знаят, че без мой подпис тази жена няма как да предявява юридически искове за неустойки и да не се плашат – който участва във филм за Левски трябва да имат кураж и гащи. Не приемам името си употребено за реклама на дарения”.

По-рано той написа: “Дарителската кампания на Асоциация българска кинокласика и култура за филма “Левски” се прекрати по естествен път.

lewski

Със събраните помощи са заснети 27 минути полезно време от сценария ми, крайно недостатъчни за да се нарекат филм. Предстои да стартирам филма си отначало със стабилен продуцент, така че който пуска дарения, да знае, ще предстои да дам нов дарителски адрес”.

Асоциация Българска кинокласика и култура пък се разграничи от мнението на Максим Генчев за приключване на снимките за филма за Апостола на свободата.

Според Русева правата върху филма са на асоциацията.

Националната дарителска кампания за филма започна ноември миналата година в Карлово. Тогава бе обявено, че за филма ще трябват 2 300 000 лв. Асоциацията рекламира кампанията на сайта си и до днес, пише “24 часа”.

Източник:inews.bg