Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган, каза в „Здравей, България” бившият депутат от СДС Йордан Бакалов. Той уточни, че това е послание към някой от страна на Доган.“На много хора от тази партия имунитета е бил свален и то не за 300 хиляди, а за 3 милиона евро”, каза още Бакалов и добави, че въпреки осъдителните им присъди никой не ги е отстранил от партията. За него тези 300 хиляди евро надали са истинската причина за отстраняването на Бисеров. „Има нещо много по-дълбоко, което ще се разбере на по-късен етап”, заяви бившият депутат от СДС.

„Ако трябва да анализираме и държанието на Лютви Местан, то също е доста показателно. biserovПърво той излезе пред журналистите и каза, че ще е „прекалено откровен”. За един политик от неговия ранг това обръщение е доста съмнително. Второ – когато му зададоха въпроса няма ли да има благодарност към Бисеров, той заяви, че първо иска да чуе личните му мотиви. Лични мотиви и оставки не се коментират и той знае това много добре”, аргументира се Бакалов.
Той има съмнения, че тези 300 хиляди евро са просто мъгла около истинските неща около Христо Бисеров. „Този сигнал е отпреди една година и е бил обработен от ДАНС. Предполагам, че е бил изпратен и в прокуратурата. Каква е констатацията на ДАНС не мога да кажа”, добави още Бакалов и попита защо този сигнал е седял една година.

„Имаше един диск, за който преди се говореше. Бившият шеф на НАП, сега депутат от ГЕРБ, Красимир Стефанов се върна с него от Германия. От него нищо не излезе. Явно има защо да мълчи”, каза Бакалов.

Що се отнася до бежанците, той заяви, че абсолютно отсъства външната ни политика. „Външният ни министър вместо да си чопли нослето, трябваше да си свърши работата”, коментира ексдепутатът.

Източник:blitz.bg