Възстановка на убийството разкрива руски почерк в атентата

Снайперист, действащ с методите на руските спецслужби, е гръмнал митичния бос на ВИС-2Георги Илиев – пише „България днес”. Това показала възстановката на убийството, направена от МВР преди седмица в курорта Слънчев бряг. Повторният следствен експеримент е дал нова ценна информация на хората от разследването – отбелязва изданието.
Според експертизата екзекуторът е действал по методите на руските спецслужби от КГБ. По същите методи работят и килърите от Спецназ (от руски – специално назначение).oroКакто е известно, три дни след убийството на 25 август 2005 г. край хотел „Хризантема” беше открито и оръжието, с което е стреляно по Главния. Това е австрийска карабина „Аншуц” 22-и калибър със заличен сериен номер. Самите патрони, които бяха изстреляни в сърцето на висаджийския бос, са били с хидрошоков връх. Куршумите са имали дупка на върха, която при изстрела събира голямо количество въздух и причинява фатални разкъсвания в тялото на жертвата – разясняват криминалисти.

Новата възстановка показала, че почеркът на стрелеца и начинът, по който се е измъкнал след това, е на професионалист от руската школа. Те обикновено стрелят изключително точно в сърцето от средно и голямо разстояние. Преди това си подсигуряват поне три маршрута за измъкване.
Според родни криминалисти в момента в Европа работят поне 20 професионални килъри, които са бивши кадри на КГБ и Спецназ. Поръчка за премахването на човек като Жоро Илиев струва не по-малко от 100 хиляди долара плюс всички разноски – отбелязва изданието.

Източник:razkritia.com