Наемат хакери, за да разконспирират кръшка ли половинката.
Ревнивци наемат хакери по нета, за да разбият паролата на Фейсбук профила или имейла на половинката. Тарифата тръгва от 50 лв. и стига до 200. Има и опции за намаляване на сумите.Хит в услугите, предлагани по нета, е наемането на компютърен специалист, който да осигури достъп до личната кореспонденция на половинката. Освен за следене на съпруга или съпругата неверниците наемат хакерите за да разбиват паролите на децата. В този случай, за да са сигурни родителите, че те не комуникират с калпазани или много по-възрастни приятели, пише “Телеграф”.laptop

В интернет-пространството е пълно с обяви, в които се търси помощ за разбиване на Skype, който е например на съпругата на мъжа, който е пуснал съобщението. Тя имала отделен компютър с доста пароли и защити, тъй като завършила “Компютърни системи”. Мъжът обаче се усъмнил, че му изневерява и по тази причина иска да влезе в Skype. В други обяви, пак представител на силния пол, иска да заплати на специалист, който да му помогне, да влезе в пощата на гаджето си. Не по-малко интересно е и друго съобщение, в което се търси хакер:”Нужна ми е помощ, за да разбера собствеността на някой IP-та, които пускат невалидни обяви с цел тормоз. Със законен подход става много дълго и широко” Следва мобилния номер на мъжа, който е съгласен да плати, за да получи нужната информация. След като пробиването на защитата е направено, става и заплащането, което обикновено е по банков път.

В интернет- пространството пробиват пароли и на принципа “направи си сам”. Във форумите има съвети как се качват такива програми и как функционират. С тях може да се открие паролата с комбинация от вероятности на думи и цифри. Паролите лесно се разгадават, защото те обикновено са дати на рождени дни или имена на деца. Не всеки обаче може да се оправи сам с такива програми.

Заради зачестилите влизания в чужди пощи, администраторите вече използват допълнителни защити. Така Фейсбук въведе искане за джиесем при забравена парола. По този начин спецовете по защита са сгурни, че паролата не се проверява от програма, а от човек. Когато става въпрос за програма, тя просто не може да отговори и така администраторите блокират пробиването на пощата. В най-голямата българска поща също предстои да се въведе подобна защита.

Източник:lubopitno.org