Иван Костов е човекът, позволил на Бисеров да прави каквото си иска по времето на приватизацията преди години

Скандалите около името на Христо Бисеров следват един след друг. След като стана ясно, че срещу бившия заместник председател на ДПС може да бъдат повдигнати обвинения в пране на пари и фалшифициране на документи, беше разкрита поредната доза скандални факти, свързани с него. Става въпрос за приватизацията на “Нефтохим”.neftohim

Едвин Сугарев, бивш член на СДС, разкри, че именно Бисеров е човекът, който стои зад сделката с “Нефтохим” преди години, при която предприятието беше продадено на цена 31 пъти по-ниска от реалната. Това се е случило със знанието на тогавашния син лидер Иван Костов. Последвалият скандал обаче бил толкова сериозен, че Костов избрал да се дистанцира от Бисеров, за да не навреди на имиджа.

След разрива с Костов, Бисеров се ориентира към ДПС, където започнал да помага на Ахмед Доган да върти фирмите си.
Сугарев е убеден, че причината бившия заместник председател на ДПС и на Народното събрание да избяга в чужбина, е фактът, че е твърде добре запознат с всички далавери на партията си. Това сериозно застрашава живота му, тъй като, ако реши да проговори, има сериозна опасност да бъде убит, категоричен е Сугарев, предават от БЛИЦ.

Източник:razkritia.com