Фитнес залата е пълна с микроби. За да ви помогнем да увеличите шансовете си да извлечете ползите от тренировките, трябва да знаете кои са най-мръсните места във фитнеса, споделят от istinskiistorii. Ето областите, в които микробите обичат да работят най-много.

  1. Пейки за съблекални

Вероятно трябва да се преоблечете, че преди и след следващото си посещение на фитнес залата. Според проучване, една пейка в съблекалнята на фитнеса има шест пъти повече бактерии, отколкото щайга за животни. За да се предпазят от потенциални вреди, любителите на спорта трябва да покрият всякакви открити рани или порязвания или да положат кърпа, преди да седнат на пейката, за да сведат до минимум контакта със замърсени повърхности.

 

  1. Фитнес шкафчета

Шкафчетата, където хората съхраняват личните си вещи – заедно с всички микроби, които носят – не са толкова чисти, колкото бихте се надявали. Облекло, раници, обувки, смартфони и почти всичко останало, което съхранявате в шкафчето, докато тренирате, всички са покрити с микроби, които могат лесно да се прехвърлят на повърхността на шкафчето и да се спотайват там за известно време. За да избегнат по-нататъшното замърсяване, любителите на фитнеса могат просто да опаковат личните си вещи в найлонова торбичка, преди да ги съхранят в шкафчето.

  1. Фитнес оборудване

Независимо дали ще вдигате тежести или ще направите лек пробег по бягащата пътека, тренировъчните машини, които използвате във фитнеса, са пълни с микроби. Нещо повече, цялата тази замърсена пот може да се задържи на оборудването с часове, понякога дори с дни.

За съжаление, повечето фитнес центрове и други зони за дейности не са добре дезинфекцирани, след като хората ги използват. Проучванията показват, че има огромен брой бактерии, които могат да пребивават в оборудването след употреба. Има дори нещо много вредно, наречено устойчив на метицилин Staphylococcus aureus , или MRSA, което може да причини появата на циреи във всяка част на тялото, с която той влиза в контакт.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да използвате кърпа върху цялото оборудване, върху което ще поставите тялото си, включително бара и пейката. Също така, добре е да се носят защитни дрехи, които покриват цялото тяло, като се избягват ризи и къси панталони. И разбира се, измийте ръцете си или използвайте дезинфектант за ръце, когато сте готови.