Опозицията е свикнала първо да е разруха и революция, а те да дойдат да крадат. Ще се види кой милее за България

При това положение оставам на поста като финансов министър и през следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат.

Това заяви пред журналисти в Министерски съвет Симеон Дянков, предаде агенция “Фокус”.

По думите на Дянков, решението на премиера Борисов доказва, че той е един истински лидер на една демократична пария, каквато е ГЕРБ.

Симеон Дянков уточни, че си оттегля оставката и ще работи за второ правителство на ГЕРБ. Опозицията е свикнала първо да е разруха и революция, а те да дойдат да крадат. Затова си оттеглих оставката и ще работя в следващите дни така, че финансовата стабилност да се запази. Ще се види кой милее за България, заяви Симеон Дянков.

„Оставам министър, оттеглих си оставката предвид новите обстоятелства. Ще продължа да работя, хем да си довърша някои от нещата“, обясни Дянков.

Премиерът е разписал оставката си и я е изпратил към парламента. Ние като министри продължаваме да си вършим работата, приеха се положителни решения – златен стандарт за НАП, НДК – към МК, защото са на печалба. Министрите ще работим, за да покажем, че правителството е силно. Работим за втори мандат, категоричен е министърът.

simeon-dqnkov1

Явно предстоят избори и ще покажем на гражданите какво сме направили и предишните, които ламтят за властта, какво са направили. Едва ли има вероятност депутатите да не приемат оставката на премиера. Нека народът да покаже какво мисли кой да е на власт – дали тези, които с години са грабили, или Бойко Борисов и нашето правителство, които направихме много и ще направим още повече.

Моята оставка не би трябвало да е изненада, бях казвал преди време, че трябва да се пази финансовата стабилност и в момента, в който почувствам, че нямам силите да я държа… Въпросът беше за зърнопроизводителите, те трябваше да изчакат, както беше по бюджет, обясни той.

Днес ще подпиша извънредния аукцион и той ще бъде успешен. България е показала, че е стабилна държава, има достатъчно начини, че ако тази цена не ни хареса, ще изчакаме и ще вземем друга цена. Досега сме получили достатъчно искания за участие в аукциона, той ще е успешен. Резервът е по-висок с половин милиард, нямам никакви притеснения за фискалния резерв, можем да продължим още време, категоричен е Дянков.

По статията работи: Андрей Любенов
Източник: investor.bg