Симеон Дянков се сбогува с поста на финансов министър, след като напрежението в страната ескалира и това бе ответната реакция на Бойко Борисов да усмири народа

Народът иска “главата” на Симеон Дянков да падне от доста дълго време насам, но досега Бойко Борисов се запъваше и не искаше да се разделя с дясната си ръка във финансите. Първоначално се заговори за оставката му около проблемите в здравеопазването, след това за финансирането на БАН, сега последно бе казал, че няма откъде да се вземат пари за селскостопанските производители поне до март-април.

От Razkritia.com припомняме, че премиерът Бойко Борисов даде обещание към хората в този сектор, че субсидиите им ще бъдат преведени до 22 февруари. Симеон Дянков обаче каза – не, и то точно в такъв момент, когато цяла България протестира. Затова и министър-председателят реши да жертва финансовия министър, за да запази кабинета си. Дали обаче ще мине този номер?dqnkow

Дянков е “ковчежникът” в държавата още от самото начало на управляващите. Пристига първоначално като експерт, а по-късно Борисов му предлага да стане министър.

Има магистърска и докторска степен по международни търговски и финансови отношения от университета в Мичиган. Работи от 1995 г. за Световната банка като Главен икономист по финансови и частни дела, както и по въпросите на най-застрашените държави от кризата в световен мащаб. Накрая идва у нас през 2009 г., за да се бори за същото, но вместо подобряване на положението сред народа, се наблюдава масово обедняване за сметка на единици, които забогатяват.

Не случайно Симеон Дянков се прочу с бюджета на постната пица.

Източник:razkritia.com