Академик Ангел Гълъбов посвети три години, за да обърне тезата, с която сме израснали

Налага се, наред с всичко друго, да се простим с изконната представа за произхода ни. Макар да сме приели за истина наученото още в първи клас, науката се оказа по-силна. Учен от БАН е категоричен, че българите нямат нищо общо със славяните. Мнението му не е свободно интерпретиране на притчата на смесената кръв на прабългари, траки, славяни и поробители, а в резултат на тригодишно проучване.

Академик Ангел Гълъбов твърди, че генетично анализи сочат като най-близки до нас италианците и гърците, а не както бихме предположили (и са ни учили) – руснаци, украинци и белоруси.ban

Докладът му се базира на тригодишен труд и анализ на т.нар. митохондриална ДНК и мъжката Y хромозома.Според ДНК-то предавано от родителните на децата, категорично е установено, че с македонците сме едно цяло с нас, пише вестник„Монитор”.

 

Академик Ангел Гълъбов, директор на Института по микробиология към БАН ръководи тригодишното проучване и твърди, че въпреки славянския ни език, траките са в основата на родеенето ни с със средиземноморските народи.

Източник:razkritia.com