Наркотрафикантът Гълъбин Боевски е върнат в България след упорит натиск от страна Бойко Борисов, твърди „Галерия“. Експремиерът е използвал всички лостове на дипломацията и личните си контакти, за да помогне на именития щангист, който беше заловен в Бразилия с 9 кг кокаин в куфара си.Борисов на няколко пъти получил недвусмислени сигнали от близки на арестувания, които му казали, че Боевски е готов да разкрие връзките на висши партийни функционери от ГЕРБ с наркоканалите. Олимпийският шампион щял да играе ва банк и да проговори за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за разследвания шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и за връзките им със световните наркокартели.

Паметливи припомнят, че след ареста на Боевски беше проведена международната операция „Кокаинови крале“, в която бяха арестувани десетки, включително и Евелин Банев-Брендо. boiko

Темата за завръщането на Боевски е сред най-обсъжданите в парламента. Депутати твърдят, че щом освобождаването на спортиста е станало на 31 март, то сделката за него е от времето на служебното правителство, а процедурата е задействана малко преди ГЕРБ да падне от власт през февруари.

Ключова роля в схемата имал посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов, който беше върнат у нас, за да дава показания. Николов е братовчед на бившия външен министър и кумец на Бойко Борисов – Николай Младенов. Твърди се, че не е поставен случайно за посланик точно в Бразилия, където се върти трафикът на наркотици, а част от печалбата се отчита в касата на покровителите. Твърде възможно е скоро Николов да бъде арестуван, защото няма как адекватно да обясни кой, как и защо му е въздействал да урежда освобождаването на Боевски, без да информира българската прокуратура и Външно министерство.

По подобен мистериозен начин през 2012 г. беше освободен собственикът на кораба „Св. Николай“, в който бяха открити 3 т кокаин, Дойчин Дойчев.

„Галерия“ твърди, че след завръщането на Боевски е настанала паника във високите етажи на организираната престъпност. Не се знаело къде и пред кого щангистът е давал информация за това какви са отношенията на политици с международни наркобарони. Боевски не бил притеснен и за заловения и конфискуван кокаин на стойност над 4 млн. долара. Факт е, че той се движи без охрана и не се притеснява от отмъщение.

„Има сценарий, според който завръщането на Гълъбин Боевски трябва да се отрази като негатив на управлението сега. Хората си казват: „Ето, дойдоха комунистите и пускат наркотрафикантите“. А тук основната вина имат ГЕРБ. Лесно се забравя, че той беше техен член и знае много от мръсните им тайни“, категоричен е червен депутат в кулоарите на парламента.

Източник:blitz.bg