Sergey-Stanishev1

Истината е в счетоводниите отчети на НЕК – там пише, че България има дълг 13.8 милиарда лева, от времето на Станишев

Експертът Стефан Гамизов разкри, че още преди години България е обречена на бедност от управляващия по това време кабинет на Сергей Станишев. Истината за милиардите става ясна от страниците на ежегодния отчет на Националната електрическа компания, който не е секретен.

В предаването на Мартин Карбовски експертът извади копие на документа, който сигурно е минавал през стотици ръце, без да направи впечатление с фрапиращите факти. Най-малко 13 милиарда и 800 милиона лева трябва да вземе от България американската компания AIS Corp., на която бяха продадени ТЕЦ-овете Марица-Изток1 и Марица-Изток3. Приватизацията на централите бе извършена с дългосрочни договори, които не могат да бъдат преразглеждани, още по времето на Костов. Социалистите, които взеха властта след него, в угода на енергийната мафия, са подписали договор за залог на бъдещите взимания на НЕК от електроразпределителните дружества. Смисълът му е да гарантира при всички условия на новите колонизатори на България, че ще си напълнят джобовете.

Според експерта Гамизов, парите от нашите сметки години напред, още тогава са били заложени в полза на „Ей И Ес Корпорация“.  А в същия момент, когато НЕК фалира, вече има запис на заповед, обезпечаваща печалбите  на американската компания. И понеже НЕК не бива да фалира, означава, че всички българи ще плащаме държавен дълг надвишаващ 13,8 млрд. лв. Този договор е подписан от кабинета Станишев и обрича всички българи на робство до живот. Добре е да знаем, кой докара народа до просешка тояга, а виновниците и досега да не са наказани.

източник: razkritia.com