Делян Пеевски и Цветан Василев вече са новите собственици на bТВ, това обяви по Нова ТВ собственичката на радио КА2 Илияна Беновска.

Според нея така медийният монопол в държавата ставал страшен и затова Пеевски се държал толкова настъпателно в народното събрание.

За сега новината не е потвърдена официално, но отдавна в медийните среди се говори, че Красимир Гергов е затънал с големи кредити при банкера Цветан Василев.

Според информирани източници, още през пролетта на 2012 г. тандемът Василев-Пеевски е придобил Пиеро и Крес – перлите в короната на бившия рекламен бос Красимир Гергов, вече е ред на неговите 15% от собствеността на БТВ.

btv

Под контрола на банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски се намират вестниците: Монитор, Телеграф, Политика, Уикенд, Шоу, Всеки ден, 24 часа, Труд, 168 часа, Седмичен Труд, Стандарт, Марица, Струма, Борба, Преса, Новинар,19 минути,Супер19, списание Тема, както и ТВ7, Нюз7, радио Веселина, сайтовете Blitz, bnews,inews,vseki den,bgnes и други.

В Корпоративна търговска банка са концентрирани 54% от парите на държавните фирми, което прави около 1 милиард лева. Банката печели милиони от разликата между лихвите,на които държавните дружества държат депозитите си и лихвите на кредитите, които получават от КТБ.

Делян Пеевски втори мандат е депутат от ДПС. Корпоративна банка същи се смята за близка до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Акционери в банката са Омански фонд и Руска банка.

 Източник:pernik1.com