Бракът между двамата не вървял, а разводът щял да се отрази негативно на политическата кариера на Весфал

Потресаваща трагедия разтърси Белгия. Един от водещите депутати в страната – Бернар Весфал е арестуван по подозрение, че е убил съпругата си и после се е опитал да замаскира престъплението си като самоубийство. Весфал, който е сред най-известните народни представители на Белгия, е повикал посред нощ полицаите в хотелската си стая във фламандския град Остенд, където е бил по работа заедно с жена си.trup

Депутатът е обяснил на органите на реда, че през нощта се е събудил и установил, че съпругата му не е при него в леглото. Тръгнал да я търси и я открил удавена във ваната в банята. Униформените направили всичко по силите си, за да върбат госпожа Весфал към живот, но усилията им били напразни. Те обаче се усъмнили във версията на депутата и набързо го арестували по подозрение, че всъщност той е отнел живота на съпругата си и е скалъпил версията със самоубийството, за да се измъкне безнаказано.

В подкрепа на подозренията идват и думите на съседи на семейството, които издават, че бракът между двамата не вървял изобщо и те се карали практически всяка вечер. Причините, довели до престъплението обаче тепърва ще се изясняват, предават от ПИК.

Източник:razkritia.com