Докторите й поставили грешна диагноза рак преди 4 години.

На жестока трагедия се натъкнаха репортерите на Нова телевизия. 27-годишната Елена е била диагностицирана с рак преди 4 години, когато е била едва на 23. Диагнозата й е била поставена на база изследване със скенер, предаде БЛИЦ. В резултат на тежката диагноза местни светила в областта и заявяват, че единствения й шанс за спасение е присаждане на стволови клетки. Интервенцията обаче е изключително скъпа и непосилна за семейството на младото момиче. Затова родителите й продават апартамента си, за да осигурят на единственото си дете шанс за живот.

В продължение на 4 години Елена претърпява 8 химиотерапии, а докторите в България, които са й правели прегледи, не й дават нито едно писмено изследване, а само устни мнения.

diagnoza

Накрая момичето и семейството й отиват на изследвания в Германия, където лекарите установяват, че Елена никога не е страдала от рак.

Така, на 27 години, Елена е загубила косата си заради химиотерапиите, от които организмът й не е имал нужда и които единствено са й навредили. Семейството на момичето изпитва огромни затруднения с парите заради големите разходи покрай ненужното в крайна сметка лечение.

Майката на момичето Анелия е убедена, че нарочно поставените грешни диагнози на здрави пациенти са схема за източване на пари. И се заканва да търси обезщетение от виновните лица.

Източник:razkritia.com